Randers Tegl .
Villa O - Formsten i langformat.

Villa O - Formsten i langformat

Arkitektfirmaet Hünerwadel Albers & Partner realiserer primært nybyggerier som eksklusive enfamiliehuse og flerfamiliehuse. Deres seneste projekt i Schweiz er spækket med murertekniske detaljer. Vi har været på besøg i boligen og interviewet arkitekterne bag.

Arkitektfirmaet Hünderwadel Albers & Partner fra Schweiz repræsenterer typiske schweiziske dyder i alle facetter af deres arbejde.

 

Deres projekter og designkoncepter er præget af en enorm kærlighed til detaljer og ambitionen om at skabe noget varigt smukt. Deres designs er derfor aldrig ego-projekter, men altid det skræddersyede resultat af et meget intensivt, nærmest venskabeligt samarbejde med den respektive bygherre. På denne måde forener de schweizisk præcision, pålidelighed og den høje værdsættelse af kvalitet og æstetik i hvert af deres værker.

 

// Designet

 

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved bygningen er de afrundede hjørner og den buede bagfacade. Dette unikke designelement er skabt af en let buet byggelinje med en radius på omkring 90 meter. Bygningens imponerende udseende er præget af fire forskellige radier, som smelter sammen med de mange æstetiske detaljer og arkitektoniske finesser til en harmonisk helhed.

De nødvendige afrundede mursten og præfabrikerede komponenter blev specialfremstillet til netop dette projekt. Derudover skaber de forskudte etagedele vigtige udhæng, som både giver skygge og tilfører bygningen en organisk og dynamisk form.

 

// Facaden

 

Den moderne villa imponerer både indvendigt og udvendigt med mange perfekt afstemte detaljer. Et centralt element i dette harmoniske ensemble er den levende overfladestruktur af den mørke ULTIMA RT 151-mursten. Denne mursten blev valgt, ikke kun på grund af bygherrens høje krav til eksklusivitet og bæredygtighed, men også fordi den får den store bygningskrop til at fremstå mindre og mere kompakt.

Facaden mod havesiden åbner sig generøst, i modsætning til den lukkede bagside, som vender mod nordøst. Terrasser, altaner, haven, swimmingpoolen og en betagende udsigt skaber her et sted for livsnydelse. Bygningens forside, med sine vidtstrakte glaspartier, er det egentlige højdepunkt. Den danner kulissen for de mange spændende opholdsrum og fungerer samtidig som en forbindelse til naturen.

 

// Materialerne

 

ULTIMA RT 151 præsenterer sig i et farvespil fra antracit til sort med fine, lysere nuancer. Den jordnære varme veksler mellem lyse og mørke toner, hvilket gør denne mursten ideel til ekstraordinære projekter. Materialet kan også anvendes med stor effekt indendørs, som her i indgangspartiet til beklædning af en søjle eller til stemningsfuld indretning af vinkælderen.

 

 

Mursten som ULTIMA er rene naturprodukter og fuldt ud genanvendelige. De består af ler og sand uden skadelige tilsætningsstoffer og er kendt for deres ekstremt lange levetid. Dette gør dem til et særligt bæredygtigt valg til byggeprojekter, der skal bestå i generationer og efterlade et minimalt CO2-aftryk i den samlede levetid.

ULTIMA // A work of art

 

Ultima-formatet er den mest eksklusive serie af mursten, vi nogensinde har produceret. Serien indeholder unikke vandstrøgne mursten med mange detaljer og spændende farvespil. Hver mursten i serien har gennemgået en omfattende fremstillingsproces for at opnå sit endelige udtryk. Den unikke overfladestruktur skaber en markant, dynamisk facade, der er rig på variationer.

// Gå på opdagelse i ULTIMA

 

Dette er blot nogle af vores ULTIMA-varianter. Vil du vide mere om ULTIMA? Når store idéer, enestående håndværk og eksklusive materialer mødes, opstår der unik arkitektur! Særlige projekter kræver særlige mursten.


Læs mere om ULTIMA her - og se udvlaget >>


 

About // Credits

 

MURSTEN
ULTIMA RT 151

STED
Schweiz

ARKITEKT
Hünerwadel Albers & Partner

ENTREPRENØR
Ziegelei Schumacher AG &
Meli Sichtmauerwerk GmbH